ALOITA FRISBEEGOLF

Frisbeegolf on nouseva laji suomessa ja maailmalla. Laji on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana ja etenkin 2020-kesällä, kun Covid-19-pandemia toi ihmiset ulkoilemaan ja sitä kautta frisbeegolfin luo. Uusia harrastajia tulee kovaa vauhtia lisää ja tämän takia DiscRelease NY on mukana luomassa matalampaa kynnystä frisbeegolfin aloittelijoille ja mahdollistamassa lajin harrastamisen kaikille. Nyt sinulla on hyvä hetki aloi

MITEN VALITSEN ENSIMMÄISET KIEKKONI?

Frisbeegolfkiekot jaetaan kolmeen ryhmään: putterit, lähestymiskiekot ja draiverit. Putterit ovat tylpimpiä ja paksuimpia ja niitä on helpoin hallita ja saada ne lentämään suoraan. Lähestymiskiekot lentävät hieman pidemmälle, mutta ovat hieman vaikeampia hallita. Draiverin hallitseminen saattaa tuntua aloittelevalle pelaajalle hyvin vaikealta. Toisaalta ne lentävät pisimmälle, kun heittotekniikasta saa edes hieman kiinni. 

Ensimmäiseksi kiekoksi kannattaa valita tylppäreunainen putteri, jota on helppo hallita ja joka lentää suoraan. Jos pelkkä putteri ei riitä sinulle alkuun, kannattaa ostaa kolme kiekkoa, eli putteri, lähestymiskiekko ja väylädraiveri.

Jokaisessa kiekossa on omat lentonumeronsa. Ne tarkoittavat seuraavaa:

1. Nopeus

2. Liito

3. Vakaus

4. Loppufeidi

Aloittelijana sinun ei tarvitse tietää kaikkea lentonumeroiden tarkoituksista, mutta jotain olisi hyvä tietää:

Nopeudessa (1-14) numerot 1-3 ovat puttereita, 3-5 lähestymiskiekkoja, 6-8 väylädraivereita ja siitä suuremmat nopeudet pituusdraivereita. Ensimmäiseksi draiveriksi ei kannata valita suurimpien nopeusluokkien darivereita, vaan suosia 6-8 nopeuksisia draivereita.

Liidossa (1-6) aloittelijan kannattaa valita kiekko mahdollisimman suurella liitonumerolla, sillä se tarkoittaa kiekon kykyä pysyä ilmassa tietyllä nopeudella.

Vakaudessa ((+1)-(-5)) Aloittelijan kannattaa valita kiekko mahdollisimman negatiivisella luvulla, sillä se tarkoittaa kiekon helppoheittoisuutta.

Loppufeidissä (0-5) Aloittelijan kannattaa valita kiekko mahdollisimman pienellä luvullla. Feidi tarkoittaa kiekon herkkyyttä kaartaa vasemmalle oikean käden rystyheitolla heiton lopussa.

Meidän aloittelijaystävälliset kiekot-sivulla kaikki kiekot sopii aloittelijoille, joten sinun ei tarvitse pahemmin arvuutella kiekkojen lentonumeroista!

Meidän valikoiman aloittelijaystävällisiä kiekkoja löydät täältä